Dodano: 2009-05-18 14:12
no co ?
jak dlamnie smieszny 
Dodano: 2009-05-18 14:15
| NorwegianWinter napisał(a): |
| no co ?
jak dlamnie smieszny ![]() |
Nic ale jeśli masz w zanadrzu jakiś joke tego typu tylko o homo to se daruj ok? :lol:
Dodano: 2009-05-18 14:16
oj tam to zwykly dowcip co w nim zlego ?
Jesli wytlumaczysz mi co w nim jest zle to sobie daruje
A tak na marginesie nic niemam do gejow. Jesli o to chodzi.
Dodano: 2009-05-18 14:22
| oj tam to zwykly dowcip co w nim zlego ?
Jesli wytlumaczysz mi co w nim jest zle to sobie daruje ![]() |
Nie gadam, że coś w nim złego, gdybym tak myślała, nie pozostawiłabym złudzeń wierz mi^^ Jedynie może troszkę za mało gejowski jak na ten topic więc na wszelki wypadek gdybyś chciał się w tym względzie poprawić, to może byś się powstrzymał cio? ^^
Dodano: 2009-05-18 14:23
| Alpha-Sco napisał(a): |
|
Jeśli chodzi o "nienawiść religijną" a miłość bliźniego - nienawiść pochodzi od ludzi, fanatyków, którzy wykorzystują religię dla folgowania swojej własnej nienawiści, a nie od religii samej w sobie. |
Oooo, to toto 8) dobrze powiedziane.
"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"
Dodano: 2009-05-18 14:30
e tam gadasz kawal byl sytuacyjny
na rozluznienie sytuacji hehe
Rozmawiacie kosciol a homo. Wiec podalem przyklad homo w kosciele w formie zartu 
Dodano: 2009-05-18 14:37
e tam gadasz kawal byl sytuacyjny
na rozluznienie sytuacji hehe Rozmawiacie kosciol a homo. Wiec podalem przyklad homo w kosciele w formie zartu ![]() |
Ech i kurwa stało się... Przypomniałeś mi tym jak mój znajomy pod koniec lat 90 był w wojsku reprezentacyjnym w Warszawie i jak tam dostojnicy kościelni zapraszali ich do siebie na striptiz za kasę :? Oczywiście wosjkowe chłopaki go robiły :? Chciałabym, żeby to nie była prawda ale bez kitu tak było nie wiem jaka tam teraz ekipa kościelna jest ale kiedyś de kurwa facto tak właśnie było :cry: Poor Paweł...
Dodano: 2009-05-18 14:41
jakby im się to nie opylało pewnie by tego nie robili hehehe. z twej wypowiedzi nie wynika poza tym czy nie robili tego z własnej woli więc domyśliwać można się sporo, np że mieli gejoskie skłonności 8)
Dodano: 2009-05-18 14:44
chcialem tym pokazac ze w kosciele tez sa homoseksualisci i to nie w malej grupie tylko w duzej. Ale oczywiscie wierni parafianie niedopuszczaja tej mysli bo jak kosciol jest najczystszym miejscem
Zreszta pisze przelam drewno znajdziesz mnie podnies kamien rownierz mnie znajdziesz wiec poco kosciol ? Po co wywalili jedno z przykazan a inne podzielili na dwa zeby na pozor bylo dziesiec ? Wiara wiara a kosciol kosciolem dwie rozne rzeczy.
Dodano: 2009-05-18 14:47
Dostawali za to kasę więc świadomie co nie umniejsza zepsuciu tamtejszego kleru. No ale w ludzkiej naturze leży utrzymywać stosunki seksualne więc celibat to jest jakby jeden dupny trwający wieki samobój Kościoła Katolickiego :lol: Niestety abstynencja w dodatku nałożona zakazem często rodzi diwiejszyns.
Dodano: 2009-05-18 14:52
zreszta moim zdaniem nieda sie wytrzymac bez seksu hehe
wiec on zawsze bedzie i wszedzie i to w roznych wydaniach zalezy co kto lubi 
Dodano: 2009-05-18 14:53
kościół Norweżko dlatego, że ludzie lubią się zrzeszać, tak samo możnaby zlikwidować związki zawodowe lub całą śmieszną "wielką metalową brać" :lol: lub depeszowców :wink:
a co do żołnierzyków to stawiałbym zepsucie owych wyżej niźli kleru bo to oni zrobili z siebie męskie gejowskie dziwki, kler był ino konsumentem, a dokładniej obserwatorem :wink:
Dodano: 2009-05-18 14:55
ja Ci dam norwezke Pasek
pasem po dupie
hehehe
Dodano: 2009-05-18 14:56
| Paskievicz napisał(a): |
|
a co do żołnierzyków to stawiałbym zepsucie owych wyżej niźli kleru bo to oni zrobili z siebie męskie gejowskie dziwki, kler był ino konsumentem, a dokładniej obserwatorem :wink: |
Jasne, że ci którzy się na to godzili, to się zaprzedali ale wiesz bardziej razi mnie jednak w tej sytuacji ksiądz dobrodziej/kałodupiciel/obserwator niż chłopaki, którzy dla kasy pokazali im conieco^^
Dodano: 2009-05-18 14:59 Zmieniono: 2009-05-18 17:19
| pureatheist napisał(a): |
Hehe, kolejny wyskok z komunistami :D Komunizm był systemem wręcz religijnych, z kultem jednostki, którą traktował niczym boga. Naziści szli z "Got mit uns" na klamrach, czyli katolicyzm jest zły? Tu mógłbym dać przykład krucjat i inkwizycji, ale to byłoby już kopanie leżącego
I czym według Ciebie objawia się ta potrzeba religii dzisiejszego świata? By w Irlandii mieli o co walczyć? Bo kolejne budynki upadały jak WTC? By kolejni ludzie ginęli w zamachach? By kolejni Afrykańczycy ginęli na AIDS, by jakiś były nazista w bieli mógł stwierdzić, że prezerwatywy bardziej szkodzą, niż pomagają? |
Były krucjty nikt nie zaprzeczy ale co z tego wojny były zawsze religia nie miala z nimim wiele wsolnego nawet z krucjatami) była tylko pretekstem) choc tak sie przyhmuje.Ludzie tłukli by sie bez religi. komunizm nie traktowal wodza jak boga bardziej chodzilo o sama partie co nie oznacza ze nie byl Stalin byl ogromnym autorytetem dla ruskow. To raczej z faszyzmem nazimem sie wiaze, stad ta cala symbolika religijna. Ale o nich nic nie pisalem :D. Te przyklady ktore podales mozna uzyc w druga strone. Katolicyzm nie kaze zabijac a wrecz to potepia ( Przynajmnie teraz). Twoje przyklady maja obrazowac brak potrzeby religi a moim zdaniem wlasnie potrzebe religi. Bo skoro tak sie dzieje teraz to jak bedzie gdy Instytucji kosciola nie bedzie.
|
A to, że rzekomo był uosobieniem Boga (chyba że chodzi Ci o jakiegoś innego boga, ale nie wymieniłeś), zwalnia go od potwierdzenia jego istnienia? "Między innymi" - a nie tylko dzięki niemu. Nie mogę dziś znaleźć tego artykułu, ale pięknie pokazywał, że to co wiemy dziś o Palestynie sprzed 2 tysięcy lat i wcześniej kłóci się z tym, co opisuje Biblia. Jak znajdę to dam link. |
. Wiara w cos co jest wyjasnione to zadna wiara. No jak pokazesz artykul to dalej podejmiemy ten temat, interesuje mnie tylko skad ta dzisiejsza wiedza o Palestynie.
|
Ale ja "wierzę" w to, co mówi nauka. To, co potwierdzone jest faktami. A nie to, co ktoś napisał wiele lat temu i tu jest zasadnicza różnica. Moją "stronę" dzisiejsza nauka jest w stanie potwierdzić, a tejże książeczki nie, a wręcz nawet mocno podważa jej treść. |
|
A właśnie nie. Mnisi zamykali się z księgami w zakonach, a dostęp do nauki był mocno ograniczony, w sumie jedynie dla duchownych. Ile genialnych umysłów się zmarnowało możemy jedynie gdybać. |
Juz ci napisalem wczesniej ze to dzieki kosciolowi nie nastapil regres cywilizacyjny wzgledem czasow Cesarstwa rzymskiego, a ty poprostu mowisz, ze nie :D Gdy rzym upadl to przedewszystkim koscielni zajeli sie oswiata bo barbarzyncy mimo ze nie byli takimi za jakis sie dzis uwaza ( to znaczy za nieokrzesanych prymitywow) byli przedewszystkim Wojownikami. Tak wiec to dzieki kosciolowi nie ulegly zniszczeniu prace rzymskich i greckich( chocaz tych mozna bylo sie dowiedziec z przekladow arabskiego). To dzieki duchownym mielismy jako taka gospodarke,wynalazki i sztuka rolnictwa zostala za ich sprawa przejeta z Rzymu. I nawet to kosciol w sredniowieczu przycynil sie do rowno uprawnienia kobiet jak czlowieka :d
Dodano: 2009-05-18 15:36
ja Ci dam norwezke Pasek pasem po dupie hehehe |
gej gej gej !! :idea: :idea: :idea: :wink:
Dodano: 2009-05-18 16:02
milo mi Pana poznac Panie Gej Pasek 

Dodano: 2009-05-18 16:19
To żaden z was nie zostanie moim friendem? Gej najlepszym przyjacielem kobiety :D
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2009-05-18 17:10
| Wampgirl napisał(a): |
| To żaden z was nie zostanie moim friendem? Gej najlepszym przyjacielem kobiety :D |
Ta szkoda ze nie mężczyzny
Dodano: 2009-05-18 19:05
Polecam wszystkim ten kawałek ... jest w klimacie toczącej się dyskusji :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=3j4t185wl-0
Dodano: 2009-05-18 19:15
hehehehe widziałeś jaką wielką kupę walną ten mały piesek?Zdecydowanie panowie musieli coś majstrowac przy jego zwieraczu :D
Dodano: 2009-05-18 20:08
| nanette napisał(a): |
|
Ktos powiedzial ze religia musi umrzec by czlowiek mogl przetrwac. No coz, obserwujac historie i terazniejszosc, niestety jestem za. Jak powiedzialam - ludzie interpretuja religie 'pod siebie'. Szczegolnie politycy. I to religia jest przyczyna szerzenia nienawisci. |
Każdy kto ma oczy i rozum widzi i wie, że wraz z chrześcijaństwem ginie Europa i Europejczycy, demograficznie, kulturowo. Lecz taka jest właśnie natura współczesnego człowieka, który zabija sam siebie i jest z tego jeszcze zadowolony. Ale cóż oczekiwać od "cywilizacji", która stworzyła Holocaust i Gułag, dwa logiczne następstwa Rewolucji Francuskiej i triumfu Rozumu nad Wiarą i Tradycją. Ciekawe co powiedzieliby nasi oświeceni ateiści, gdyby w końcu przeczytali, że były takie dni podczas Rewolucji Francuskiej, kiedy ginęło więcej osób niż w czasie trwania całej Inkwizycji.
Forever Begins.
Dodano: 2009-05-18 20:14
| Sleeping_Giant napisał(a): |
| [quote:400bd33a54="nanette"]
Ktos powiedzial ze religia musi umrzec by czlowiek mogl przetrwac. No coz, obserwujac historie i terazniejszosc, niestety jestem za. Jak powiedzialam - ludzie interpretuja religie 'pod siebie'. Szczegolnie politycy. I to religia jest przyczyna szerzenia nienawisci. |
Każdy kto ma oczy i rozum widzi i wie, że wraz z chrześcijaństwem ginie Europa i Europejczycy, demograficznie, kulturowo. Lecz taka jest własnie natura wspólczesnego człowieka, który zabija sam siebie i jest z tego jeszcze zadowolony. Ale cóż oczekiwać od "cywilizacji", która stworzyła Holocaust i Gułag, dwie logiczne następstwa Rewolucji Francuskiej i triumfu Rozumu nad Wiarą i Tradycją.[/quote:400bd33a54]
Holocaust z założenia miał służyć cywilizacji europejskiej i gdyby dziś wujek Adik zobaczył jak wyglądają teraz Niemcy albo Francja to by się w "grobie" przekolebił.
Dodano: 2009-05-18 20:24
| GoopiaPeezda666 napisał(a): |
|
Holocaust z założenia miał służyć cywilizacji europejskiej i gdyby dziś wujek Adik zobaczył jak wyglądają teraz Niemcy albo Francja to by się w "grobie" przekolebił. |
Nie ma różnicy między Hitlerem a Stalinem, między nazizmem a komunizmem. Nazizm jest takim samy wytworem Rewolucji i Oświecenia jak komunizm. Można by jedynie rzec, że nazizm jest prawym skrzydłem bolszewizmu, tak samo antychrześcijański, ludowy, schlebiający masom, centralistyczny. A oba te odłamki Rewolucji miały na celu zniszczenie starej chrześcijańskiej Europy.
Forever Begins.
Dodano: 2009-05-18 20:34
| Sleeping_Giant napisał(a): |
| [quote:32fbf27cd8="GoopiaPeezda666"]
Holocaust z założenia miał służyć cywilizacji europejskiej i gdyby dziś wujek Adik zobaczył jak wyglądają teraz Niemcy albo Francja to by się w "grobie" przekolebił. |
Nie ma różnicy między Hitlerem a Stalinem, między nazizmem a komunizmem. Nazizm jest takim samy wytworem Rewolucji i Oświecenia jak komunizm. Można by jedynie rzec, że nazizm jest prawym skrzydłem bolszewizmu, tak samo antychrześcijański, ludowy, schlebiający masom, centralistyczny. A oba te odłamki Rewolucji miały na celu zniszczenie starej chrześcijańskiej Europy.[/quote:32fbf27cd8]
Przy ocenie ważących ustrojów politycznych warto zacząć od ich założeń a nie kierować się samym przebiegiem ich realizacji. Po pierwsze różnica zasadnicza między nimi to oczywiście różnica interesów a dwa, celem nazizmu nie było samo w sobie zniszczenie chrześcijaństwa a powrót do starych porządków sprzed jego zakorzenienia w Europie. To oczywiście bardzo wąsko na ten temat zwróć jednak uwagę, że podobieństwa łączące nazizm i komunizm wynikają z czasów, w jakich obowiązywały. Ustrój z lat 30-40 osadzony w dzisiejszych czasach byłby równie niemożliwy w funkcjonowaniu, co dzisiejszy kapitalizm i globalizm w owym czasie.